Dobrodelni humanitarni

MINAŘIKOV FESTIVAL VESELI DECEMBER NATURA 2020

Če je Božič, naj bo Natura 2020 za vse!

Ruše, 21.12. (vsako leto)

Jelencek Min

SPOROČILO ZA JAVNOST

Dobrodelno. Humanitarno. Naravovarstveno.

Festival zbiranja kapitala, sredstev in denarja je namenjen vlaganjem v pridobitve butičnega turizma. Prednostno se zbira donatorska sredstva za ohranitev naravne dediščine prof. Franca Minařika, ki se je rodil ob 400 milijonov let stari gorski rečici Lobnici, kot tudi širše umetniške in kulturne dote Pohorja-Drave-Kozjaka. Prizadevamo si kupiti manjšo, do 1000 m2, veliko kmečko zemljišče in postaviti ARS PHARMACEUTICA MINARIKOVO KOČO NATURA 2020 z lastno sončno elektrarno, to je nekje 500 m višinske razlike nad njegovo rojstno hišo upravne zgradbe steklarne BENEDEKTOV NOVI DOL na Smolniku pri Rušah na Pohorju.

Festivalsko doživetje veselega decembra smo pričeli z dne 1.12.2022 ko smo aktivirali prenovljeno spletno stran. Dne 2.12.2022 smo sodelovali pri otvoritvi likovne razstave NATURA 2022-ČEBELE. Dne 21.12.2022 bo za 50 otrok vrtca OŠ Janko Glazer izvedena Božičkova predstava I LOVE NATURA 2020. Hkrati bomo pripravili fotografski eksponat I LOVE NATURA 2020 – LEPOTE SLOVENIJE za avtorsko razstavo člana g. Marko Praprotnika. Sočasno se trudimo z izdajo lastne kolekcije knjig/raziskav, ustvarjenih v protokolarne namene. Ko čas dozori izdamo lastno obveznico. Pomagaj si sam – čisti računi, dobri prijatelji/donatorji.

Zbrani kapital – človeški, materialni in finančni – usmerjamo v vseživljenjski razvoj Minařikovih kongresnih dejavnosti izvedenih v Rušah, Sloveniji in po svetu.

Narava. Umetnost. Diplomacija.

Ruše so keltska naselbina. Ruše so zdravo mesto. Ruše so otrokom prijazno Unicefovo mesto. Ruše so starostnikom prijazen kraj. Ruše imajo 400 milijonov let staro gorsko rečico Lobnico, šumeči biser Pohorja, ki teče skozi pragozd Šumik. To je najstarejši vodotok na svetu in del vodnega kroga Črno jezero–Črno morje.

Raziskovanje vodnega kroga Črno jezero–Črno morje fotografsko in video dokumentiramo. Usmerjeni smo v promocijo butičnega turizma. Doma in po svetu. Za sejemske dogodke in delo na terenu potrebujemo kakovostno opremo, ki je prelomne vrednosti. Ciljamo na dokumentarni in igrani filmski turizem. Naša idealna stranka je hollywoodski igralec Keanu Reeves, varuh narave in zagovornik etike kreposti. Za srečanje/sodelovanje služi avtorski nauk o modrosti Gnothi seauton (kdo, kaj smo). Zgodovina nas uči, da nam človekova narava dobrodelnosti in plemenitosti stoji ob strani. Ruše so imele prvo učilišče na slovenskem Štajerskem. Učimo se iz naravne modrosti, ki je dostopna vsem plemenitim ljudem.

1 89.jpg
28071277 10215451194176812 6561781151980599814 O 1.jpg

Najkrajši dan in najdaljša noč je prelomni trenutek, ki je za naše prednike veljal kot edino pravo in naravno novo leto. Kelti imenujejo dan solsticija Yule oz. Jul, kar pomeni krog oz. kolo. Mistično kolo narave se za trenutek večnosti zaustavi. Cikel pozne žetve se zamrzne. Na vrsti je cikel prerojevanja oz. prebujenja, ki ga prinaša novo rojstvo življenja v krogu neskončnosti. Na večer zimskega solsticija se s poezijo in glasbo povežemo s svojo notranjo modrostjo, na katero stavimo. To je čas znanja, intuicije in notranjih vpogledov. Skrivnosti življenja se raziščejo. Predzavedno postane zavedno. Tema svetloba. Nemoč moč. Dojamemo, kdo, kaj smo. Tako z zavestno refleksijo pripravimo pot dobrote, milosti. Zbiranje donacij je starodavni ritual, praznik hvaležnosti in veselja. Plesne trenutke nam pričarajo zimske snežinke. Za zimsko raziskovanje terena pragozda Šumik je potrebno posebno terensko vozilo, ki nas ne pusti ravnodušne med kruto zimo. Potrebna je kakovostna RRD oprema, da bodo fotografije, dokumentarni filmi in videoposnetki ogreli naša srca, ki so hladna do narave. Vsa ta dejanja imajo globlji pomen. Povezujejo. Slišani smo in videni. Smo v stiku z naravo. Z ljudmi. Ustvarjamo kreativni kulturni utrip mesta. V kraju stavimo na modrost, aktivno silo povezovanja/prebujenja.

Dobrodelni festival je praznik, namenjen praznovanju veselega decembra, ki je praznik obdarovanja in srečolova, s katerim začnemo ob koncu novembra. Srečo je treba deliti. K sreči nam velikodušno pomaga podjetje DM Slovenija. Podarili so 1000 bogatih praktičnih nagrad za srečolov. Vsaka srečka zadene. Cena srečke je simbolična. Donacije zbiramo v sodelovanju s PG Ruše in KORK Ruše. Stojnice so postavljene javno. Sledite nam na družbenih omrežjih. Prihodke si delimo. Pomagamo si. Podpiramo se s povezovanjem.

Festival je namenjen zbiranju donacij. S tem ljudje pokažejo odgovornost do trajnosti in butičnega turizma. Boljšega prispevka človeštvu in otrokom prijaznemu Unicefovemu mestu Ruše nimamo. Skok v novo leto naj bo plemenito obarvan.

Vrh celoletnih turističnih poklonov tehniški dediščini tovornega prometa je praznik legendarne lokomotive TDR MICA, ki ga praznujemo 21. decembra, na dan zimskega solsticija.

Prireditev ni tekmovanje v viharjenju možganov ali prestižu. Namen dogodka je prebujanje po meri donatorskih veščin. Cilj spletanja celoletne in decembrske dobrodelnosti je rekreacija, druženje in aktivno preživet dan v našem zdravem, otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše.

Srečno, zdravo in uspešno novo leto 2023!

Ekipa Natura 2020

9 1 Albertov Privez.jpg
3 1 Scaled.jpg
01 Scaled.jpg
9 Tovarniska Cesta.jpg
1.jpg
Scroll to Top