Natura 2020 - Since 2013

Društvene strani

VREDNOTE, CILJI, NAMEN/POSLANSTVO/PROGRAM

Nepridobitna kongresna dejavnost GREMO NATURA 2020 naslavlja kot glavne vrednote transparentnost in iskrenost, povezovanje najboljših ljudi, odličnost do strank, učinkovitost in inovativnost ter usmerjenost k ljudem, s katerimi v trajnostnem ekosistemu Pohorje-Drava-Kozjak v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Rušah ustvarjamo okolje, kjer so odprto komuniciranje in vsakodnevni izzivi ne samo dobrodošli, ampak hkrati pomenijo odgovornost do 400 milijonov let starega gorskega vodotoka Lobnica, šumečega bisera vodnega kroga Črno jezero–Črno morje, ki teče skozi pragozd Šumik na Pohorju.

Vizija digitalne preobrazbe GREMO NATURA 2020 – GREMO NA RUŠKO POHORJE je postati najboljša spletna destinacija v XR (VR in AR in MR) tehnologiji na Štajerskem in v Sloveniji.

7 (1)
4 (2)

Cilj je skrb za ničelni ogljični odtis butične destinacije na Ruškem Pohorju. To nameravamo doseči s postavitvijo spletne platforme GREMO NATURA 2020 in priporočilnim kvizom GREMO Natura 2020 Premium, s katerim podpiramo strateške pokrovitelje in uradne donatorje pri doseganju njihovih strateških, poslovnih in finančnih ciljev. Ob tem ščitimo medsebojno zaupanje v skladu z zakonodajo ter s krepitvijo verodostojnosti, odgovornosti, odličnosti, poštenosti, pripadnosti in integritete trajnostnega ozaveščanja, izobraževanja in opolnomočenja o naravni, kulturni in tehniški doti doživljajske destinacije Natura 2020. S pris(o)tnostjo vzpostavljamo dolgoročno vizijo z večplastnimi pozitivnimi učinki, ki se odražajo v širšem slovenskem prostoru, saj z načeli ekonomije etike kreposti po avtorskem nauku o modrosti Gnothi seauton spodbujamo kulturo skladnosti.

Namen promocije rojstnega kraja farmacevta prof. Franca Minařika, pesnika Janka Glazerja in steklarja Benedikta Vivata je ponesti njihovo dobro ime in sloves destinacije ob 400 milijonov let starem pragozdnem slapu Velikem Šumiku, najvišjem slovenskem slapu na nekarbonatnih tleh, na celoten slovenski trg in širše v svet filmskega, fotografskega in doživljajskega turizma, kjer sodelujemo s 3D-modeliranim lokvanjem z Lovrenških jezer in videom o 24 metrov visokem slapu Velikem Šumiku. “Pomagaj si sam,” je vodilo kampanje, s katero zbiramo donatorska sredstva uradnih pokroviteljev in donatorjev za naložbo v dvojezično spletno platformo LET’S GO Natura 2020 Premium. Ta nam bo omogočila, da bomo lahko kredibilno pomagali zainteresiranim deležnikom pri spoznavanju butične zgodovinske in lokalne dote zelenega krožnega prehoda.

60342571 10219020129717970 1170517354258366464 N
1 Nosilna.jpg
3 (1) (1) (1)
PROGRAM:
  • GREMO NA VLAK – GREMO V OTROKOM PRIJAZNO UNICEFOVO MESTO RUŠE. Namen je spoznati 400 milijonov let stari gorski hudournik Lobnico, šumeči biser Pohorja, vključno z ogledom stalne fotografske razstave OSUPLJIVI PRAGOZD ŠUMIK.
  • GREMO V OSUPLJIVI PRAGOZD SPOZNAT 400 MILIJONOV LET STAR SLAP ŠUMIKje fotografska ekskurzija, namenjena zimskemu video snemanju z brezpilotnim letalnikom.
  • GREMO NA SMOLNIK SPOZNAT 400 MILIJONOV LET STAR KOLOSALNI KANJON DOLINE LOBNICE – zimski sprehod po kolosalnem kanjonu od Haričeve žage do ostankov Marinčeve žage. Ni telefonskega signala.
  • GREMO NA RUŠKO VINSKO POT– spoznajte potomko najstarejše vinske trte na svetu Modro kavčino in se krožno sprehodite po 2,7 km dolgi vinski poti, da odkrijete vhod v pohorsko podzemlje, kjer domuje začarana pohorska Trnuljčica.
  • GREMO  POMAGAT LISIČKI V BRLOG je sprehod za najmlajše.
  • GREMO POD GOROJ na ogled letnega gledališča s knežjim kamnom in sprehod do klopce ljubezni.
  • GREMO S KOLESOM DO RUPNIKOVEGA BUNKERJA OB DRAVI NA BEZENI, od koder se odpira pogled na grad Viltuš na drugi strani Drave.
  • GREMO NA KROŽNO VOŽNJO S TURISTIČNOM VLAKCEM OKROG LOBNIŠKE RIŽE – panoramska vožnja od vzhodnega do zahodnega krožišča Ruš skozi staro trško jedro.
  • GREMO NA MOTIVACIJSKO DELAVNICO GNOTHI SEAUTON in spoznajmo inovativno poslovni model prebujanja voditeljskih kompetenc VSTOP NA TRG dela, kapitala in financ.
  • GREMO V SPLETNO ŠOLO PREBUJENJA. Prebujanje imaginacije/plemenitosti je edinstven in svet trenutek, ki vas ne glede na vero ali tradicijo poveže z značajem pragozda in 400 milijonov let starega vodotoka. Izberite ga za dvig opolnomočenja, kot nadgradnjo voditeljskih sposobnosti.

 

Mimimalno število udeležencev: 50 (en avtobus/vlakec). 

Maksimalna ‘team building’ udeležba po meri: 250 oseb/dan.

O NAS

Oktobra 2013 smo trije zanesenjaki ustanovili Raziskovalno društvo Milana Robiča, da smo lahko razširili obzorja duha in izdali knjigo o nauku o modrosti Gnothi seauton (2016). Veliki met pa nam je uspel leta 2018, ko smo se preoblikovali kot pravna oseba in postali Turistično društvo Natura 2020.

Tehnološko naprednost (IT) izpostavljamo s 3D modeliranimi rešitvami. Razvili smo lastno rešitev za predstavitev 24-metrskega slapa Veliki Šumik v TaleUp aplikaciji, ki si jo naložite na pametni telefon.

Blagovna znamka duhovnega izkustva energetskega pohodništva Natura 2020 Premium je prepoznavna s spletnim portalom opolnomočenja ‘Nazaj k naravi, nazaj k izvoru’, saj smo zagovorniki pragozda Šumik in 400 milijonov let stare gorske rečice Lobnice, šumečega bisera Pohorja.

1 0
2 (1)

Kulturno produkcijo tvori serija 22 raziskav/knjig, izdanih po naročilu za lastne potrebe donatorjev. Umetniško poustvarjalnost predstavljajo stalne fotografske razstave dekorativnih tapet dimenzij 5 x 1,8 metra na petih mestih. Nameščene so v Gostišču Ribič (Osupljivi pragozd Šumik in Začarana pohorska Trnuljčica) ter OŠ Janko Glazer Ruše (Povodni mož Jezernik in Lepote Slovenije). Prijavili smo se tudi na natečaj UE Ruše (Poročna destinacija Natura 2020). Ustvarjamo lastno YouTube produkcijo. Navzoči smo na vseh pomembnih družbenih omrežjih (Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, YouTube).

Vsi smo prostovoljci. Naš pospešek so ugledni člani. Strateški partner je Jože Hertiš, ustanovitelj podjetja SELTRON. Podpira nas Slovenska turistična organizacija. Včlanjeni smo v Turistično zvezo Slovenije. Medijski pokrovitelj naše 10. obletnice je Toti radio – jutranji program.

Naša zaveza je skrb za naravno, kulturno in tehniško dediščino, kamor sodi ne samo prva dravska elektrarna Fala, ampak tudi železničarska dota – tovorna lokomotiva TDR MICA. Naravoslovno doto predstavlja trajnostni ekosistem Pohorje-Drava-Kozjak. Kulturno dediščino predstavljajo zgodovinske osebnosti, kot so farmacevt prof. Franc Minařik, pesnik Janko Glazer in steklar Benedikt Vivat, saj so se vsi rodili ob 400 milijonov let stari gorski rečici Lobnici, ki teče skozi pragozd Šumik in ustvarja najvišji slovenski slap na nekarbonatnih tleh. Bajeslovno doto izražajo pohorske ljudske pripovedke o začarani pohorski Trnuljčici, povodnem možu Jezerniku in razbojnikovi nevesti.

Z visokotehnološkimi rešitvami skrbimo za ničelni odtis, saj uporabnikom posredujemo lepote neokrnjene pradavnine alpskega, dinarskega, panonskega in mediteranskega sveta neposredno v njihovo dnevno sobo.

2 (2)
2 (3)

Naša idealna stranka je hollywoodski igralec Charles Keanu Reeves. Nismo proračunski uporabniki. Vsa sredstva podpornikov usmerimo v plemenite namene. Prizadevamo si, da vsako jesen na kostanjevem pikniku OŠ Janko Glazer učencem in staršem omogočimo panoramsko vožnjo s turističnim vlakcem in navijaškimi rekviziti I FEEL sLOVEnia. 

Leta 2022 smo sodelovali pri likovno-kiparskem projektu ČEBELE – NATURA 2022. Nosilni partner je bil RULIK, sodelovali pa smo Čebelarska družina Ruše, društvo Natura 2020, Visoka šola za risanje in slikanje Ljubljana in OŠ Janko Glazer. Letos sodelujemo kot nosilni partner pri fotografskem projektu MINAŘIKOVE BRZICE LOBNICE, podpornika sta Fotoklub Maribor in OŠ Janko Glazer.

Osredinjeni smo na kongresne dejavnosti ARS PHARMACEUTICA MINAŘIK. Naš slogan je: I LOVE Natura 2020. Umetna inteligenca pa bo poganjala dejavnosti LET’S GO NATURA 2020.

O AVTORJU

Rodil sem se leta 1959 na kmetiji, moj pradedek je bil veleposestnik. Kmalu smo se preselili v največji slovensko vas Ruše, kjer živim še sedaj. Oče in mati sta bila družinska idola, brat je bil elektroinženir, ki ga je leta 1986 ubila strela sredi jasnega dne.

Osnovno šolo Janka Glazerja sem končal leta 1974. Srednjo tehnično strojno šolo sem zaključil leta 1978. Danes sem diplomirani ekonomist (2009). Najprej sem bil zaposlen v lokalnem podjetju TDR. Status zasebnega raziskovalca MZT RS sem imel za področje menedžmenta (1994–2000).

Od leta 2016 sem avtor nauka/knjige o modrosti Gnothi seauton. Sestavil sem ga iz raziskave, ki zajema 22 knjig (COBISS). V raziskavi sem se skozi dialektično teorijo sistemov zasl. prof. ddr. Matjaža Muleja seznanil z azijsko kulturo budističnega voditelja Džongsar Jamyang Khyentse Rinpoche, znan tudi kot Khyentse Norbu, tibetanski/butanski lama, režiser in pisatelj. Babilonsko organizacijsko kulturo sem preučil na delu v Iraku v obdobju 1982–1986. Zasl. Prof. dr. Šime Ivanjko meni, da sodi nauk o modrosti Gnothi seauton med ekonomijo etike kreposti, ki je ekonomistom manj znana.

Zgodbo o visoki dodani vrednosti intelektualne lastnine sem začel eksperimentalno, na slovenskih predsedniških volitvah 2012. O tej raziskovalni misiji sem napisal knjigo Postal bom predsednik države, ki je izšla istega leta. Oplemenitil sem medijsko odmeven VSTOP NA TRG slovenskih predsedniških volitev 2017 (RTV Slovenija). 

Milan
Scroll to Top