I love Natura 2020. Les. Kamen. Voda

LOBNICA, 400 MILIJONOV LET STAR ŠUMEČI BISER POHORJA

Svetovni dan farmacevtov in svetovni dan turizma

Ruše, 25.-27. 9. (po meri)

I Feel Slovenia (3)
Legendarna tovorna lokomotiva TDR MICA

LOBNICA, ŠUMEČI BISER POHORJA

Rojstni kraj farmacevta prof. Franca Minařika in pesnika Janka Glazerja

ESG butična donatorska konferenca strateško naslavlja svetovni dan farmacevtov (25. september) in svetovni dan turizma (27. september), saj sta priložnosti za spoznavanje naravne, kulturne, tehniške, železničarske, etnografske, prosvetne in bajeslovne dediščine, ustvarjene v okolici 400 milijonov let starega čistega vodotoka Lobnice, šumečega bisera Pohorja, ki v pragozdu Šumik prebuja zdrav duh v zdravem telesu.

Namenjena je udeležencem, ki sprejemajo zdrav življenjski slog v skladu s sloganom ‘Nazaj k naravi, nazaj k izvoru’ kot način zelenega prehoda v krožno gospodarstvo. Po meri je oplemenitena za znanega naročnika, ki je sposoben vsrkati korporativno kulturo Gnothi seauton.

5.jpg

Strateška poslovna konferenca ‘Natura 2020 za čisti planet’ naslavlja dober namen na področju znanosti o življenju – zdravje kot naše največje bogastvo. Ars pharmaceutica je namreč komplementarna znanost ‘knowledge management’ nauka o modrosti Gnothi seauton.

I love Natura 2020 – ‘nazaj k naravi, nazaj k izvoru’ vzpostavlja korporativno integriteto Gnothi seauton. Pobuda Ars pharmaceutica Minařik osvetljuje odličnost inovacij in krepi zdravo življenje ter promovira vseslovensko zgodovino farmacije kot presečišče modrosti pragozda/znanosti in trajnostnega vpogleda v aktivno mirno sobivanje.

Zdravje je naše največje premoženje, ki ga je treba opolnomočiti, tudi z umetnostjo lekarništva, naravne medicine, duhovnosti, pohodništva, kolesarstva, poezije, glasbene simfonije in intenzivnega zvočnega ‘retreata’/zdravilstva. Ljubezen gre skozi želodec, zato je duhovna ljubezen do tradicionalne pohorske kuhinje popolno zdravilo/doživetje. Samovodeno terensko gibanje na svežem zraku skozi pragozd Šumik ob 400 milijonov let starem gorskem hudourniku Lobnici, šumečem biseru Pohorja, ob katerem so se rodili farmacevt prof. Franc Minařik, pesnik Janko Glazer in steklarski tovarnar Benedikt Vivat, namreč prebudi zdrav duh v zdravem telesu. Timski duh se krepi in samopotrdi kot svetovljanski imidž. Hoja na lastno odgovornost po zahtevni planinski poti, varovani z jeklenico, požene kri po žilah, saj udeleženci ekipno prevzamemo odgovornost zase, za zdravje in tim. Internet in telefonija v pragozdu ne delujeta. 

1 25 1 (1) (1)
3 (1) (1) (1)

Natura 2020 skrbi za čisti planet in trajnost z aplikacijo za pametni telefon, ki omogoča predvajanje video posnetka najvišjega slovenskega slapa na nekarbonatnih tleh. Ta pristop odraža našo družbeno odgovornost, saj z njim manj obremenjujemo neokrnjeno okolje pragozda. Navodilo za naložitev aplikacije najdete tukaj: https://natura2020.si/novinarsko-sredisce/. S knjižnim fondom Gnothi seauton (spoznavanje sebe) pa skrbimo za opolnomočenje, prebujanje zavesti o pomenu čistega planeta in dobrem namenu, ki ga vidimo v krožnem gospodarstvu in zelenem prehodu v brezogljično družbo inovacij.

Sanjamo o lastni dobrodelni zeleni energiji, sončni elektrarni, namenjeni nepridobitni dejavnosti NFT Natura 2020.

NATURA 2020 ZA ČISTI PLANET IN DOBER NAMEN naslavlja vedenjsko ekonomijo etike kreposti z lastnimi zgledi plemenitih del, ki so tiho (tacit) znanje, ki izhaja iz zelenega razkošja naravne, kulturne, tehniške in železničarske dediščine vodnega kroga Črno jezero–Črno morje na vzhodu Alp v Sloveniji, katerega glavna znamenitost je 400  milijonov let stara gorska rečica Lobnica, šumeči biser Pohorja. 

Letos smo v ospredje digitalnega razvoja postavili temo I LOVE NATURA 2020 – GREMO NATURA 2020 – GREMO NA SMOLNIK – GREMO NA VLAK – GREMO SLOVENIJA, povezano z  razcvetom umetne inteligence, ki se že integrira v strategijo inoviranja vrednosti skupine blagovnih znamk Natura 2020. Verjamemo v generacijo Ipsilon, v režiserje AI in XR tehnologije. 

In media res

Na svetovni dan turizma bomo na konferenci predstavili tudi primere dobre prakse:

 • Milan Robič se je odločil, da celotno knjižno izdajo nauka o modrosti Gnothi seauton (2023) in priročnika o iskanju smisla Postal bom predsednik države (2023) podari v dober namen svetovljanskega imperativa Natura 2020, saj je to v ekonomiji etike kreposti nekaj naravnega, plemenitega in veličastnega.
 • Marko Praprotnik je podaril fotografski eksponat Lepote Slovenije dimenzije 5 m x 1,8 m, ki je kot učni pripomoček nameščen v prostorih OŠ Janko Glazer Ruše, kar je sofinanciral Radio 1 (dobrodelna akcija Deželak Junak), saj je to nekaj naravnega, plemenitega in veličastnega.
 • Fotoklub Maribor je podprl fotografsko misijo Minařikove svilene brzice, ki jo bomo razstavili v čast rojstnega dneva farmacevta prof. Franca Minařika po koncu dobrodelnega fotografiranja, ker je to v skladu z ideali ekonomije etike kreposti.
 • Turistični vlakec za panoramsko vožnjo več kot 500 otrok OŠ Janko Glazer Ruše in njihovih staršev bo obratoval tretji torek v oktobru v času kostanjevega piknika šole, saj praznujemo 10. obletnico društva Natura 2020. Delitev sreče v dobro otrok in skupnosti je v ekonomiji etike kreposti nekaj naravnega, plemenitega in veličastnega.
 • Naša idealna stranka je hollywoodski igralec Charles Keanu Reeves, saj zaradi njegove vedenjske ekonomije etike kreposti verjamemo v moč filmskega turizma. Sanje nesnovne kulturne dediščine so trojni film, ki naj vpliva na različne kulture in postane lakmusov papir za odkrivanje miselne naravnanosti ‘moškost, ženskost, otroškost’.
 • Ali veste, da 99,99 % ljudi še nikoli ni bilo v pragozdu? Ali veste, da skozi pragozd Šumik, kjer telefonija ne deluje, do najvišjega slovenskega slapa na nekarbonatnih tleh pa pridemo po zahtevni planinski poti, teče 400 milijonov let stara gorska rečica Lobnica, šumeči biser Pohorja, ob katerem so se rodili znameniti farmacevt prof. Franc Minařik (1887–1972), pesnik Janko Glazer (1893–1975) in steklar Benedikt Vivat (1786–1867).

Strateško poslovno konferenco NATURA 2020 ZA ČISTI PLANET IN DOBER NAMEN izvajamo vsako leto 27. septembra, tj. na svetovni dan turizma. Zvesti smo zavezi ‘nazaj k naravi, nazaj k izvoru’.

Konferenca je informativni promocijski poklon tehnični dediščini – LEGENDARNI LOKOMOTIVI TDR MICA, ki je zaznamovala od ledene dobe ohranjeni Balkanski polotok, kjer se stika alpski, panonski, mediteranski in dinarski svet. Njena duša je živ muzejski eksponat, razstavljen pred glavno železniško postajo Ruše na progi Dravograd–Maribor. Naš cilj je, da postane konferenca tridnevni praznik svetovnega turizma, usmerjenega v tehnično doto Slovenskih železnic.

Dogodek izvajamo personalizirano, za znanega donatorja konference, ki je odprta za zainteresirane javnosti, ki spoštujejo naša visokotehnološka vlaganja v ekološko sprejemljivo predstavljanje naravne, kulturne in nesnovne dediščine vodnega kroga Črno jezero–Črno morje, katerega sestavni del je prvinsko ohranjeni pragozd Šumik, skozi katerega teče 400 milijonov let stara gorska rečica Lobnica, šumeči biser Pohorja. Ogljični odtis zmanjšujemo z naložbami v IT rešitve, ki prenesejo kolosalno lepoto Pohorja-Drave-Kozjaka uporabniku na kavč, kar zmanjšuje pritisk na pragozd in pomeni razbremenitev neokrnjenega okolja.

lokomotiva TDR MICA
2 (4)

Informativni dogodek je podprt znanstveno in izobraževalno. Cilj je opolnomočenje zainteresirane investicijske javnosti s priložnostmi in privilegiji vlaganja v blagovno znamko/zgodbo NATURA 2020 ZA ČISTI PLANET IN DOBER NAMEN.

Iščemo stik z vlagatelji v:

 • neplemenite kovine, ker želimo izdati SREBRNIK ‘I LOVE NATURA 2020’ numizmatične vrednosti;
 • kriptovalutno igrifikacijo NFT kovanca NATURA 2020;
 • glamping NATURA 2020.

Društvo Natura 2020 razvija zelene industrijske projekte butičnega ekološkega turizma in tehnologije, ki pospešujejo prehod v brezogljično družbo. Naša baza je v srcu tradicionalno zelenega industrijskega središča Ruš, ki združuje poceni obnovljivo energijo.

PROGRAM:

OTROŠKI PANEL/ODER:

 • Tehnična kulturna dediščina LEGENDARNA LOKOMOTIVA TDR MICA
 • Vožnja s turističnim vlakcem Jurček

GLAVNI PANEL/ODER:

 • Predstavitev brošure o 400 milijonov let stari gorski rečici z naslovom LOBNICA, ŠUMEČI BISER POHORJA
 • Prikaz lokvanja Lovrenškega jezera v mobilni aplikaciji TaleUp
 • Stalna fotografska razstava OSUPLJIVI PRAGOZD ŠUMIK
 • Stalna fotografska razstava ZAČARANA POHORSKA TRNULJČICA
 • Knjiga GNOTHI SEAUTON z zlato obrezo

SLAVNOSTNI PANEL:

 • Podelitev priznanj društva Natura 2020
 • Večerja zasebnega vlagatelja
 • Srebrnik ‘I LOVE NATURA 2020’

Število mest je omejeno. Dogodek je brezplačen. Vlak opravi samo eno krožno vožnjo.

000 Udarna Fotka Scaled.jpg
310492152 10228811881745651 1897014871765852186 N.jpg
0 0 1.jpg
1 Nosilna.jpg
AGENDA: Prvi dan (za znanega donatorja/naročnika):
 • 12.45: zbor pri legendarni lokomotivi TDR MICA z ogledom muzejskega eksponata
 • 13.00: krožna vožnja s turističnim vlakcem Jurček (start/cilj TDR MICA)
 • 13.30: ogled stalnih razstav fotografskih eksponatov OSUPLJIVI PRAGOZD ŠUMIK in ZAČARANA POHORSKA TRNULJČICA
 • 13.30: predstavitev knjige POSTAL BOM PREDSEDNIK DRŽAVE
 • 13.45: predstavitev knjige z zlato obrezo o nauku GNOTHI SEAUTON
 • 14.00: prikaz prospekta LOBNICA, ŠUMEČI BISER POHORJA
 • 14.15: 3D prikaz LOKVANJA z Lovrenškega jezera in predvajanje videoposnetka slapa Veliki Šumik v aplikaciji TaleUp
 • 15.00: pogostitev in razhod udeležencev uvodnega panela
 • 17.00: večerja zasebnega vlagatelja za znanega naročnika (predstavitev SREBRNIKA ‘I LOVE NATURA 2020’ in kolekcije 1000 NFT kovancev NATURA 2020)

Drugi dan (za znanega donatorja/naročnika):

 • 9.00: poslovni zajtrk z ogledi/prikazi trajnostnih IT dosežkov
 • 10.00: ekskurzija z vodenimi ogledi naravne, kulturne in tehnične dote ob 400 milijonov let stari gorski rečici Lobnici, šumečem biseru Pohorja
 • 12.00: ekskurzija OSUPLJIVI PRAGOZD ŠUMIK (s samovodenim obiskom slapa Veliki Šumik)
 • 14.00: ekskurzija ČRNO JEZERO (z naravnimi barvnimi terapijami)
 • 16.00: SPROSTITVENI SKLOP – bazen in ‘wellness’ ŠPR
 • 17.00: večerja zasebnega vlagatelja za znanega naročnika (predstavitev SREBRNIKA I LOVE NATURA 2020 & I FEEL SLOVENIA in kolekcije 1000 NFT kovancev NATURA 2020)
1 0 1 1.jpg
20211229 124718 Scaled.jpg

Tretji dan (donator izbere eno od gostoljubij ob 10. uri):

 • 9.00: poslovni zajtrk SOBA POBEGA GOSTIŠČA RIBIČ
 • 10.00: lov za skritim zakladom ZAČARANA POHORSKA TRNULJČICA
 • 10.00: realistični grajski pobeg RAZBOJNIKOVA NEVESTA
 • 10.00: fotosafarijska avantura POVODNI MOŽ JEZERNIK
 • 12.00: razhod

Za pogostitev skrbi ekipa Gostišča Ribič, kjer ima društvo stalno razstavljeni fototapeti s prikazom naravne, kulturne in tehnične dediščine dimenzije 5 m x 1,8 m.

Mreženje je butično. VIP vstop na glavni panel samo za znanega donatorja/naročnika.

Namestitev po lastni izbiri. Priporočamo Hotel Veter Ruše.

Scroll to Top